Hogyan lehet visszaállítani egy törölt fényképet iPhone-on vagy iPaden

Kamera és Fotók alkalmazások



Egy jó fénykép elvesztése meglehetősen traumatikus lehet, és a fényképek véletlen törlése könnyebb, mint gondolná. Ha véletlenül törölt egy fényképet iPhone-járól, többféleképpen is helyreállíthatja azt. Lássuk.

Itt bemutatunk néhány módot, amelyek segítségével helyreállíthatja a törölt fotókat, és bár nem feltétlenül mindegyik az Ön helyzetére vonatkozik, remélhetőleg legalább az egyik visszaadja a fényképét a helyére – a fotótár.





Fénykép visszaállítása a nemrég törölt helyről

Az első és legkönnyebben megtekinthető hely az iPhone-on van. Nyissa meg a Fotók alkalmazást, majd koppintson az Albumok elemre a képernyő alján.

Kattintson az Albumok elemre



Ezután görgessen a képernyő aljára, és érintse meg a Legutóbb törölt elemet. Itt láthatja az összes fotót és videót, amelyet körülbelül 40 nappal ezelőtt törölt. Minden, ami ennél régebbi, eltávolításra kerül, de ez az első hely, amelyet ellenőrizni kell.

Kattintson a Nemrég törölt gombra

Ha ott van a fényképe, koppintson rá, majd koppintson a Visszaállítás elemre.



Koppintson a képre, majd a Visszaállítás elemre

Fényképek helyreállítása biztonsági másolatból

Ha iPhone-ját számítógéphez csatlakoztatja, hogy az iTuneson keresztül biztonsági másolatot készítsen róla, bizonyos eszközök belemerülhetnek ezekbe a biztonsági másolatokba, és lehetővé teszik az egyes fájlok kibontását.

Hirdetés

Az egyik ilyen eszköz az iBackup Extractor , és PC-re és Mac-re is elérhető. Vannak hasonló alkalmazások, amelyek mindegyike ugyanazt jelenti: megnyitja az iTunes által létrehozott iOS biztonsági másolatokat, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy kapcsolatba lépjenek velük. Ha tudja, hogy a helyreállítandó fénykép szerepel egy régi iTunes biztonsági másolatban, ez nagyszerű lehetőség lehet a készítésére – pl. Főleg, ha a fényképet több mint egy hónapja törölték.

Állítsa vissza iPhone-ját az iTunes biztonsági másolatból

Ha nem szeretne harmadik féltől származó alkalmazást használni a fénykép helyreállításához, teljesen visszaállíthatja iPhone-ját egy régi biztonsági másolat használatával. Meg kell jegyezni, hogy ha ezt az utat választja, minden olyan adatot elveszít, amelyet a biztonsági másolat létrehozása óta hoztak létre vagy módosítottak. Szívből javasoljuk, hogy hozzon létre egy új biztonsági másolatot, mielőtt bármit visszaállítana, csak a biztonság kedvéért.

Feltéve, hogy ezen az úton szeretne menni, csatlakoztassa iPhone-ját egy számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást, ha nem nyílik meg automatikusan. Ezután kattintson az iPhone-jához társított eszközikonra.

A visszaállítási folyamat elindításához kattintson a Biztonsági másolat visszaállítása gombra. Ekkor a rendszer felkéri, hogy válassza ki a visszaállítani kívánt biztonsági másolatot. Jelölje ki, majd kattintson a Biztonsági másolat visszaállítása gombra.

Kattintson a Biztonsági másolat visszaállítása elemre

Az iPhone most alkalmazza az előző biztonsági mentést, majd újraindul. Ha elkészült, az iTunes újracsatlakozik, és ellenőrizheti, hogy a hiányzó fénykép megvan-e és helyes-e.

Állítsa vissza iPhone-ját iCloud biztonsági másolatból

Ha nem készít biztonsági másolatot iPhone-járól az iTuneson keresztül, hanem az iCloudot használja, visszaállíthatja a korábbi biztonsági másolatok egyikét is. Itt is ugyanazok a figyelmeztetések érvényesek, ezért ismét azt javasoljuk, hogy minden esetre készítsen egy teljes iTunes biztonsági másolatot, mielőtt bármit is visszaállítana.

Hirdetés

Ha új biztonsági másolatot készített, nyissa meg a Beállítások alkalmazást, majd érintse meg az Általános lehetőséget.

Nyissa meg a Beállításokat, koppintson az Általános elemre

Ezután érintse meg a Visszaállítás lehetőséget a képernyő alján.

Végül érintse meg az Összes tartalom és beállítás törlése lehetőséget. Mielőtt bármi történne, a rendszer felkéri a hitelesítésre, de miután ezt megtette, a visszaállítási folyamat megtörténik. Ezt követően az iPhone újraindul, és beállíthatja úgy, mintha új iPhone lenne. Ha ezt teszi, válassza a Visszaállítás az iCloud biztonsági mentésből lehetőséget, és mindenképpen válasszon egyet a fénykép törlésének korábbi időszakából.

Koppintson az Összes tartalom és beállítás törlése elemre

OLVASSA EL A KÖVETKEZŐT Oliver Haslam profilfotója Olivér Haslam
Oliver Haslam professzionális szabadúszó író, közel tíz éves tapasztalattal. Munkáját a Macworld, a PCMag, az 1Password blogján és más weboldalakon tették közzé. Minden Apple-ről ír.
Olvassa el a teljes életrajzot

Érdekes Cikkek